Sisustussuunnittelijan vaihtoehdot

Vuokra-asuntojen sisustuksen suunnittelussa on suurimpana haasteena se, että sisustussuunnittelija ei tunne niitä ihmisiä, jotka tulevat asunnossa asumaan. Tämän johdosta voi oman suunnitelmansa perustaa vain asunnon ominaispiirteisiin ja tehdä valintoja, joilla luodaan viihtyisä ja kodikas ilmapiiri. 
Meidän hyvä yhteistyökumppanimme KU disain jakaa kokemuksiaan Seebi-kadun vuokra-asunnon valaistuksen suunnittelusta. 

Valokuvat: Imre Klaasen.

“Siirsimme ruokapöydän hieman eri paikkaan, kuin mitä asunnon pohjakaavassa oli esitetty. Sen lisäksi piti myös riippuvalaisinta siirtää. Vaihdoimme pienin kustannuksin Faro Kombon riippuvalaisimen kaapelin pitempään ja siirsimme sen ruokapöydän kohdalle. 
Olohuoneen katossa on Aldex Bot -sarjan kohdevalaisin, jolla voi kohdistaa valon tasaisesti koko huoneeseen. Tyylikäs sarja on käytännöllinen valinta jokaiseen asuntoon. Ruokapöydän kohdalla viihtyisyyden lisäämiseen on käytetty Globen Aruba -luonnonmateriaalista punottu  riippuvalaisin.”

Kylpyhuoneen peilin kohdalla sijoitettiin Maxlightin Finger-seinävalaisin. Tämä kosteudenkestävä valaisin on sisustussuunnittelijoiden suosikkivaihtoehto kylpyhuoneiden valistukseen, sillä tätä muotokieltä ja laatutasoa edustavat valaisimet ovat usein jopa kaksi kertaa kalliimpia.

Makuuhuoneessa ovat sängyn kohdalla Mantra Eve -seinävalaisimet. Hausta mustan oksan muotoinen jalka ja pehmeä tekstiilivarjostin tasapainottavat toinen toistaan hienosto. Valaisin soveltuu sekä lukemiseen että lepohetkeen.